Familietur til Guvåghytta

22.–23. april, planlegger vi familietur til Guvåghytta i Bø i Vesterålen hvis det er nok interesse. Det er altså viktig at interesserte sier ifra at de vil være med!

Påmeldingsfrist senest 5. april


Hvem kan være med?
Alle. Er det noen i familien som ikke padler, så kan de likevel være med på denne turen. Det er bare 10–15 minutter fra parkering til hytta om man går til fots.

Hva koster turen?
• Telt-/hytte-/badstu-avgift betaler hver enkelt deltaker fortrinnsvis på forhånd til padleklubben, som betaler samlet til Vesterålen Turlag. (Se priser her.)

Hvor melder vi oss på?
HER er påmeldingsskjema. Den er ikke bindende, men gi beskjed snarest dersom du velger å ikke komme likevel. Det er greit både for oss og andre som tenker å bruke hyttene (vi har ikke enerett) å vite hvor mange vi blir.

Gå eller padle?
Vil man padle og bruke kajakk i helgen så kan man enten ta med seg kajakk og padle fra Guvåg bort til hytta, det er ikke lange biten. Eller så kan man gå til hytta, og benytte en av kanoene som hytta har for utlån. Klubben har både barne- og ungdomskajakker og tørrdrakter til utleie. Medlemmer prioriteres, ellers er det først til mølla. (Og man helst ha anledning til å frakte utstyret fra og tilbake til naustet selv - vi kan prøve å hjelpe med det, men kan ikke garantere at det går.)

Er det noe program?
Litt etter hvor mange og hvem som melder seg på, så vil vi prøve å lage opplegget litt etter alder og nivå, kanskje en egen padletur for ungdommene innover Hellfjorden med bålkos og sånt, for eksempel. Det er lov å komme med ønsker i forkant, så ser vi hva som passer og hva vi får til. Det er varierte muligheter både til lands og til vanns, for aktivitet.

Test telting med backup?
Dette er for øvrig en ypperlig anledning for de som ikke er så erfarne innenfor teltlivets gleder til å komme i gang uten å risikere det helt store. Skulle øspøsregn eller en vesentlig mangel ved utstyret dukke opp behøver altså ikke det ødelegge turen, siden vi har hytter i backup.


Viktig informasjon:
• Les og følg våre Padlevettregler (les dem HER)
og turleders anvisninger.
• Husk  sikkerhetsutstyr, varme klær og tørt skift vanntett pakket!
• Vi forutsetter at barn og ungdom under 18 kommer med minst en foresatt.
• Når det gjelder alkohol osv. viser vi til retningslinjene HER.

Hva spiser vi?
• Mat ordner vi hver for oss, men vi legger opp til bål ute. Fiskekaker, pølser, foliepakker med fisk og grønnsaker er gode tips. En termos med varm mat på kan også være et enkelt mattips.

Generelt
På Guvåg er det mange muligheter. Hytta ligger skjermet til, og vi skal kunne padle her nærmest uansett vær. Samtidig er det kort vei til røffere forhold, hvis vi vil teste litt med retrettmulighet. Det er også ei lita bukt rett ut fra hytta, som vi kan leke litt i, for de som vil.
Fin liten strand på Finnøya,
ytterst i Jørnfjorden.

Kultursti
Guvåghytta ligger  i et område med blant annet en fem tusen år gammel steinalderboplass, og en hundre år gammel husmannsplass. Her er laget en veldig spennende kultursti for de som er interessert i slike ting.

Badstu
Guvåghytta har også badstu besøkende gjerne må benytte. (Husk i så fall å betale avgiften direkte til turlaget.)

Flere linker til bilder, turer og info fra området:
God mat på tur
1. Turistforeningens side om Guvåghytta
2. Ringstad-Guvåghytta vintertur Padlemia
3. Værvarsel, Yr
4. Guvåg-Ringstad-Guvåghytta vårtur Padlemia
5. Høsttur for to år siden dag1, Padlemia
6. Høsttur for to år siden dag2, Padlemia
7. Høsttur for to år siden dag3, Padlemia
8. Snarset-Guvåghytta, vårtur, Padlemia
9. Guvåghyttetur høsten 2012, Vesterålen Padleklubb
10. Guvåghyttetur VPK Norge 2012, Padlemia
Dag 1 HER, dag 2 HER og dag 3 HER

Ingen kommentarer: